top of page

10 DOLOG, AMIT NE HAGYJ KI ALSÓ-SZILÉZIÁBAN

Mivel Alsó-Szilézia a Szlovák határral szomszédos vajdaság, hazánkból könnyedén megközelíthető, ezáltal akár egy hosszú hétvégi programnak is kiváló célpont lehet. És hogy mit érdemes Lengyelország ezen területén megnézni, illetve kipróbálni?




1) TÖLTS EGY ESTÉT A CSILLAGOS ÉG ALATT!

A minimális fényszennyezésnek köszönhetően a millió-csillagos szállást itt találod – Alsó-Szilézia hegyeiben hangulatos kempinghelyek várnak, ahol a tábortűz mellett elfogyasztott vacsorát követően vadregényes éjszakát tölthetsz sátorban!



2) PATTANJ NYEREGBE ÉS GURULJ ÉLVEZETES ÖSVÉNYEKEN!

Ha a terepkerékpározás a hobbid, akkor Alsó-Sziléziában igazi kánaánt találsz, ahol több mint 300 kilométernyi singletrail, és maximum egy órányi autóútra összesen 8 bikepark található, melyeken kezdő és haladó, élményt és adrenalint kereső egyaránt megtalálja a számára ideális helyet.




3) ÉLD ÁT AZ UTAZÁS ÉLMÉNYÉT VONATON!

Járd be Alsó-Sziléziát környezetbarát módon – a vasút hangulata elvarázsol, ráadásul nem csak elsuhansz a csodálatos helyek mellett, hanem a kerékpár-szállítási lehetőségnek köszönhetően könnyedén felfedezheted egy-egy megálló tágabb környékét is!

 



4) VIZES KALANDOKRA FEL!

Itt számos vízi sportot kipróbálhatsz, hogy csak a híres Mietkowski-lagúnát, a kajakkal felfedezhető Odra, Widawa, Oława és Smortawa településeket, vagy a kenuzás paradicsomát, Bóbrot említsük.




5) FEDEZD FEL A TITKOKAT!

A régióban megannyi történet szól rejtélyes alakokról, tárgyakról, és legendákról, mint például a nácik Aranyvonatjáról, mely talán ezen hegyekben rejtőzik, vagy a Czocha várában élő fehér hölgy, aki esténként végigsétál az erődítmény folyosóin, vagy Karkonosz, aki Tolkien legendás Gandalf karakterét ihlette.

 



6) HÓDÍTSD MEG A HEGYEK CSÚCSAIT!

A Lengyel Hegyek Koronájához tartozó huszonnyolc csúcs közül tizenötöt található Alsó-Sziléziában, melyek között akadnak nehezebbek és kevésbé tapasztaltak számára ideális is, így ha a hegymászás dobogtatja meg a szíved.




7) KÓSTOLJ BELE A KIRÁLYI HANGULATBA!

Lengyelország kastélyokban és várakban legsűrűbb területe Alsó-Szilézia, ahol középkori romot, sziklás hegycsúcson álló barokk épületet, vagy reneszánsz építményt épp úgy, mint misztikummal, titkokkal és romantikával körbelengett kastélyokat is találunk.




8) JÁRD BE A RÉGIÓ IKONIKUS HELYEIT!

A Sudeten Trail mentén számos hostel található, mint többek között Samotnia, Pasterka, Chatka Górzystów, és Jagodna, mely történelmi és hangulatos épületekben nem csak megszállhatunk, de ezen helyektől könnyedén felfedezhetjük a környéket, és csodálatos kilátás is vár minket.




9) PRÓBÁLD KI AZ ÖSVÉNYT, MELYNEK ÍZE VAN!

Alsó-Szilézia bővelkedik a kézműves sörfőzdékben és borásztatokban, melyeket legjobb a Sör- és Borúton felfedezni és természetesen a termékeket megkóstolni, miközben betekinthetünk a helyi sörfőzés és borkészítés kultúrájába.




10) PIHENJ PÁLMAFÁK ALATT!

Cieplice, Czerniawa, Długopole, Duszniki, Jedlina, Kudowa, Lądek, Polanica, Przerzeczyn, Szczawno, Świeradów – Alsó-Sziléziában 11 fürdőváros található, ahol gyógyvizekben lazulhatsz a következő lengyelországi kalandod előtt…

 

3 views

Comments


Ezeket a legfrisebb cikkeinket se hagyd ki:

bottom of page